Aedes: Leefbare dorpen: meebewegen met krimp

Uit: Aedes-Magazine november 2018

Het novembernummer van Aedes-Magazine gaat onder andere over het leefbaar houden van dorpen in een regio die met krimp te maken heeft. Wetenschapper Gerard van Bortel vertelt over de start van de Innovatiechallenge Leefbare wijken en dorpen. En deelnemers en docenten van de Leergang Compliance vertellen hoe zij ermee omgaan als het schuurt tussen de wet en verantwoord handelen.
Lees het op www.aedesmagazine.nl.

 

In het novembernummer van Aedes-Magazine:

Leefbare dorpen
Met verschillende maatregelen verzacht woningcorporatie Thús Wonen in Noordoost-Friesland de gevolgen van krimp en houdt ze de dorpen in haar werkgebied leefbaar. Samen met onder andere de gemeente en de verenigingen Dorpsbelangen. De eerste stappen daarvoor kwamen vanuit de dorpen zelf.
Lees de reportage in het online Aedes-Magazine

Gerard van Bortel: ‘Ik werk graag mee aan innovatie in leefbaarheid’
Prangende kwesties op het gebied van de leefbaarheid in wijken en buurten op een vernieuwende manier oplossen met elkaar. Dat is het doel van de Innovatiechallenge 2018-2019. Een uitstekend initiatief, vindt Gerard van Bortel, universitair docent Housing Management aan de TU Delft en lid van de Raad van Inspiratie van de challenge.
Lees het interview in het online Aedes-Magazine