Brand in flat in Drachten

In een flat aan de Lange West in Drachten is gisteravond rond 22.00 uur brand uitgebroken. De oorzaak van de brand is kortsluiting in een TV. 

Alle 12 appartementen zijn ontruimd. De bewoners zijn eerst opgevangen in Poppodium Iduna, daarna zijn ze bijeen geweest in de bedrijfskantine van Philips. Er zijn 3 personen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Inmiddels zijn alle personen uit in het ziekenhuis. Het gaat om een appartementencomplex met oudere bewoners van 70 tot 80 jaar. De meeste bewoners zijn gisternacht door familie opgevangen. 

Zondagmiddag om 12.00 was er een bijeenkomst met de huurders, Accolade en Gemeente, waarbij ook De Bewonersraad vertegenwoordigd was. De bouwtechnische staat van de flat is niet aangetast. Hierdoor konden alle bewoners, onder begeleiding, spullen uit hun appartement halen. Morgen wordt duidelijk wanneer de eerste huurders terug kunnen naar hun appartement. Voor het grootste deel van de bewoners zal gelden dat dat vrij snel kan. Voor een aantal appartementen zal het meer tijd in beslag nemen omdat die appartementen moeten worden hersteld als gevolg van de brand en waterschade.

Accolade laat het complex bewaken.