Grote zorgen over energieprijzen en inkomens huurders

De Bewonersraad heeft een enquête uitgezet onder 700 leden en het blijkt dat 91 procent zich zorgen maakt. Maar 9 procent van de respondenten maakt zich helemaal geen zorgen over de energieprijzen. Luister het interview van Omrop Fryslan van vandaag. 

Niet acceptabel

Van de mensen met zorgen zit 30 procent met echt grote zorgen. Dat komt ook omdat de hoge brandstofprijzen en inflatie tegelijk hun werk doen, geeft de vereniging aan. De vereniging schrijft 'hogelijk verontrust' verontrust te zijn. Daarom wil De Bewonersraad een signaal afgeven dat de ontwikkeling niet acceptabel is.

De directeur roept mensen die het moeilijk hebben om hun rekening te betalen op om zich te melden. "Meld je alsjeblieft bij het sociaal loket van je gemeente op meld je bij de coöperatie, want als je eenmaal een betalingsachterstand hebt, dan blijft het oplopen. Dat moeten we voorkomen."

Samen optrekken

In samenwerking met gemeentes, provincie en corporatie zou er opgetrokken moeten worden om het probleem bij minister Carola Schouten onder de aandacht te krijgen, is de vereniging van mening. Schouten gaat over het beleid wat betreft armoede.