Onvoldoende steun nieuwe motie huurbevriezing

De Eerste Kamer blijft vasthouden aan een tijdelijke stop op de huurverhoging. Voor de tweede keer steunde gisteren een meerderheid van de senatoren een motie die minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) oproept dat te regelen. De bewindsvrouw wil echter geen algemene bevriezing van de huren.

De SP in de senaat diende gisteren voor de tweede keer een motie in waarin een dwingend beroep op Ollongren wordt gedaan om de eerste motie alsnog uit te voeren. Die motie kreeg steun van FVD, GroenLinks, PvdA, PVV, PvdD, 50Plus en OSF.
De coalitiepartijen hebben in de Eerste Kamer geen meerderheid. Steun was er nog wel van de SGP en de fractie-Otten, maar dat is niet voldoende om de nieuwe motie weg te stemmen.

De voorstanders vinden dat de huren per 1 juli niet verhoogd moeten worden, omdat veel mensen financieel zijn getroffen door de coronacrisis. Ollongren vindt een bevriezing van alle huren echter niet doeltreffend. Ze wil dat verhuurders de huurders die door corona in nood komen, helpen met gerichte maatregelen.