Ook pluim voor Thús Wonen!

Gisteren ontving De Bewonersraad het verheugende bericht dat Thús Wonen vanaf 1 juli 2018 geen administratiekosten meer in rekening brengt bij nieuwe verhuringen. We willen Thús Wonen met dit besluit van harte complimenteren!

Thús Wonen brengt op dit moment € 25,- administratiekosten in rekening bij het afsluiten van een huurovereenkomst.
 

Oproep Bewonersraad
De Bewonersraad onderzocht eind 2017 de hoogte en de samenstelling van de administratiekosten, die de zes corporaties in rekening brengen bij de huurders bij het sluiten van een huurovereenkomst.
Door de uitspraak van de Hoge Raad is een brede discussie op gang gekomen over welke kosten dan nog wel/niet meer in rekening gebracht kunnen worden, en wanneer een tegenprestatie dan wel/niet als verwaarloosbaar mag gelden.
Vervolgens brachten diverse corporaties hun nieuwe huurders niet langer administratiekosten in rekening brengen. De Bewonersraad legde bij de corporaties de vraag neer hier ook actie in te nemen. 

WoonFriesland was de eerste die daarop reageerde met de actie om per 1 juli a.s. geen administratiekosten meer in rekening te brengen. Thús Wonen heeft dit besluit nu dus ook genomen. Waarvoor, zoals gezegd, de complimenten.