Sociale huurders grijpen naar spaarpot voor gas

Huurdersvereniging De Bewonersraad maakt zich zorgen over de effecten van de stijgende energieprijzen voor veel van zijn 30.000 leden. Uit een enquête blijkt dat ruim 20 procent van de respondenten spaargeld moet aanwenden om de rekening te kunnen betalen.

‘Middels een enquête onder ons ledenpanel over dit onderwerp blijkt dat 90 procent zich in een bepaalde mate zorgen maakt, waarvan 30 procent zich grote zorgen maakt’, schrijft De Bewonersraad.

Die bezorgdheid uit zich financieel in het feit dat ruim een vijfde van de zevenhonderd respondenten een beroep op het eigen vermogen moet doen om de prijsstijging te kunnen opvangen. 7 procent heeft niks achter de hand en zoekt naar een manier om de kosten te verlagen. Het gaat om huurders bij Accolade, Elkien, Weststellingwerf, Wonen Noordwest Friesland, WoonFriesland, Thús Wonen, VSN en Estea Capita.

Daarbij wordt het aantrekken van een extra trui in plaats van het gebruiken van de verwarming als optie genoemd. Anderen zeggen nog maar twee keer per week een warme maaltijd te nuttigen of te overwegen de auto te verkopen.

De Bewonersraad vindt dat onacceptabel.

 

<FD 08.03.22>