Vacature adviseur bewonerscommissies, 28 uur/week

(reactietermijn gesloten)

Bij De Bewonersraad zijn we op zoek naar een Adviseur Bewonerscommissies (28 uren per week (0,778 FTE)

 

Bedrijfsdetails

Onze huurdersvereniging behartigt de belangen van circa 31.000 leden. Wij zetten ons in voor een goede betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van huurwoningen in de hele provincie Friesland. Dit doen wij in overleg en samenwerking met woningcorporaties, gemeenten, bewonerscommissies en collega-huurderorganisaties. Hierbij gaat het om individuele zaken en onderwerpen die meerdere huurders in een straat, wijk of gemeente aangaan.

 

Werken bij De Bewonersraad is dynamisch en uitdagend. Een team van 10 personen werkt samen in een goede, open sfeer. Ons kantoor is gevestigd in Leeuwarden.

 

Functiebeschrijving adviseur bewonerscommissies

In deze uitdagende functie zorg je voor een optimale dienstverlening aan onze klanten. Je bent het aanspreekpunt voor ruim 60 bewonerscommissies en helpt om nieuwe commissies op te richten. Je werkt zelfstandig en geeft bewonerscommissies advies en ondersteuning daar waar nodig. Je helpt als coach bij het versterken van hun rol.

Door de diversiteit van onze commissies is het van belang dat je snel kan schakelen en stevig in je schoenen staat. Communiceren op elk niveau is voor jou geen probleem. Je zit zelf de vergaderingen voor en durft groepen mensen aan te spreken. Enige levenservaring is daarbij mooi meegenomen. Je kunt individuele vragen omdenken naar thema’s die van algemeen belang kunnen zijn voor kwetsbare groepen huurders. Hierdoor draag je bij aan kansen voor De Bewonersraad.

 
Als Adviseur Bewonerscommissies voel jij je thuis in een omgeving met veel klantcontact en een diversiteit aan werkzaamheden. Je weet overzicht te houden, zelfstandig beslissingen te nemen en stappen te zetten.

 

Daarnaast ondersteun je de Hulpdienst van De Bewonersraad en ben je op drukke momenten en bij afwezigheid de vaste stand-in. Hierbij sta je leden te woord, voornamelijk telefonisch, om individuele vragen te beantwoorden. Uiteraard kun je sparren met collega’s.

 

Meer informatie vind je in de officiële functiebeschrijving.  

 

Functie-eisen

Om deze functie goed in te kunnen vullen, beschik je over: 

·        MBO+ werk- en denkniveau. 

·        Kennis van zaken op het gebied van volkshuisvesting en de overlegwet.  

·        Klant-, service- en resultaatgerichtheid. 

·        Het kunnen omzetten van individuele zaken naar groepsbelang.

·        Uitstekende communicatieve vaardigheden waarbij je weet te schakelen tussen verschillende communicatieniveaus en- stijlen. 

·        Schriftelijke uitdrukking op verschillende niveaus. 

·        Bereidheid tot het werken in de avonduren (vergaderingen). 

·        Accuratesse, klantgerichtheid, sensitiviteit en goede gespreksvaardigheden.

 

 

Salaris

Het fulltime salaris bedraagt afhankelijk van ervaring tussen de € 2.600,- en € 3.300,- bruto per maand. De Arbeidsvoorwaardenregeling van De Bewonersraad is van toepassing.

 

Solliciteren

Reageren op deze vacature kan tot uiterlijk 13 juni via de e-mail. De gesprekken zijn op dinsdag 18 en 25 juni. Ben je geïnteresseerd en heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze regiomanager Anneke Broersma of met Nynke Tamsma, adviseur Klant en Informatie, via info@debewonersraad.nl of 058-2165457.