Webinar 'Leefbaarheid in de Wijk'

Omgaan met weerstand en onbegrip, wat kun je van elkaar leren?

Inzetten op leefbaarheid in de wijk, gaat niet zonder medewerking van de wijkbewoners. Vaak gaat dat soepel, soms loopt het contact anders dan gehoopt.

MEE (ook wel bekend als ‘stichting MEE’) organiseert op 24 november het webinar ‘Leefbaarheid in de wijk’. Hierin wordt ingegaan op weerstand en onbegrepen gedrag, dat voortkomt uit een niet-zichtbare beperking. Waar loop je als medewerker van een woningcorporatie, van een wijkteam of als zorgverlener tegenaan in het contact met bewoners met een niet-zichtbare beperking? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar beter begrijpt en daarmee vervelende situaties en escalaties voorkomt? En wat kun je van elkaar leren om samen de leefbaarheid in de wijk te verbeteren?

We gaan in gesprek met onder andere een directeur van een woningcorporatie, een wijkbeheerder, een medewerker sociaal team, huurders met een niet-zichtbare beperking en professionals van MEE. Ook huurdersvereniging De Bewonersraad doet hier aan mee. Zij geven vanuit hun eigen ervaring en expertise inzichten en tips, waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen werk.

Voor wie?

Dit interactieve webinar is interessant voor professionals werkzaam in de wijk, zoals medewerkers van woningcorporaties, sociale wijkteams, gemeente en hulpverleningsinstanties.

Wanneer?

Donderdag 24 november van 16:00 - 17:00 uur

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande link. Inschrijving is gratis.

Kun je er niet bij zijn, maar wil je wel graag een link naar de opname van het webinar ontvangen? Dat kan: schrijf je ook dan in via onderstaande link.


Ja, ik schrijf me in voor het MEE webinar
 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Over MEE en MEE NL

MEE NL is de coöperatieve vereniging van 10 regionale MEE-organisaties, samen vormen zij een landelijk dekkend netwerk. MEE zet zich in voor mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen, zodat zij naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving.

MEE is actief in meer dan 300 gemeenten en ingekocht door alle zorgkantoren en is daarmee de grootste landelijke aanbieder van cliëntondersteuning. Cliëntondersteuners van MEE kijken naar de vraag achter de (hulp)vraag. Zo voorkomen ze nieuwe problemen en escalatie van bestaande. problemen.

Met de MEE Academie richt MEE zich op het bevorderen van kennis bij professionals en organisaties op het gebied van herkennen en omgaan met mensen met een beperking Daarnaast is MEE expertisepartner voor overheid en andere organisaties op het gebied van leven met een beperking.

Voor meer informatie over MEE en dit webinar kun je terecht bij Femke Berends, communicatieadviseur MEE NL; f.berends@mee.nl of 06 12034093, www.mee.nl