WOLVEGA | W. Lodewijkstraat

Aan de W. Lodewijkstraat staan 20 duplexwoningen. In hetzelfde gebied staan ook nog een 2-onder-1 kapwoning aan de Frisostraat en de oude Mavo.
In april 2016 zijn de bewoners uitgenodigd door Wst. Weststellingwerf om het voornemen tot sloop en nieuwbouw te verkennen. Hoe denkt men over slopen en nieuwe woningen terugplaatsen?

Ondanks het prijsverschil tussen de bestaande woning en de nieuw te bouwen woning hebben huurders begrip voor het voorstel tot sloop van de woning. Vooral de duplexwoningen zijn dan wel goedkoop, maar de kwaliteit past daar ook bij. De woning is erg klein en het leefklimaat in de woningen is niet geweldig. De woningen worden voornamelijk bewoond door jongeren.

Het Sociaal Pakket biedt kansen om met urgentie en huurgewenning een stap te maken in de wooncarrière. Eind mei volgde een tweede avond om samen met de bewoners concretere plannen voor nieuwbouw en sloop te bespreken.

 

Oktober 2016 | Inmiddels zijn de individuele gesprekken achter de rug en heeft maar liefst 100% van de bewoners ingestemd met sloop. Vanzelfsprekend heeft dit geleid tot een positief advies van De Bewonersraad.

De eerste huurders hebben inmiddels al een andere woning betrokken, het project zal gefaseerd uitgevoerd gaan worden.